آموزش رایانه در روزبه
در دنیای امروز توانایی استفاده از رایانه از جمله مهارتهای اساسی و ضروری همه افراد جامعه است. مهارتهای کار با رایانه و نرمافزارهای کاربردی آن، فارغ از هر رشته و شغلی که دانشآموزان در ِآینده انتخاب خواهند کرد، به کیفیت فعالیتهای علمی و حرفهای ایشان کمک شایانی مینماید.
از همین رو، مؤسسه فرهنگی روزبه کوشیده است با تلفیق امکانات سختافزاری و نرمافزاری و همچنین برنامهریزی آموزشی مناسب، دانشآموزان را در مقاطع مختلف تحصیلی با این مهارتها آشنا ساخته و توانمندی ایشان را در کاربری رایانه ارتقا دهد. کلاس رایانه در مؤسسه از پایه دوم دبستان آغاز و تا پایه یازدهم دنبال میشود.
در سالهای ابتدایی، تمرکز اصلی بر آموزش به کمک رایانه است و رایانه صرفاً ابزاری در خدمت مهارتافزایی دانشآموزان است. اما در مقاطع بالاتر، به استفاده عمومی از رایانه و نرمافزارهای کاربردی آن پرداخته میشود و همچنین در مواردی به برخی آموزشهای تخصصی رایانه (مثل برنامهنویسی یا برخی نرمافزارهای تخصصی) پرداخته میشود.
برای مشاهده جزئیات فعّالیتهای مربوط به آموزش رایانه در هر مقطع، میتوانید از طریق لینکها به صفحات رایانه مقاطع دسترسی داشته باشید.
برنامه آموزش رایانه در مؤسسه
رویکرد آموزشی ما در حوزه رایانه، شامل سه بخش زیر است:
اموزش به کمک رایانه
اگرچه کلاسهای رایانه در مؤسسه از پایه دوم دبستان آغاز میشود، اما عنوان «کلاس رایانه» برای آن میتواند تا حدودی گمراهکننده باشد. هدف اصلی در این کلاسها آموزش مهارتهایی چون تفکر خلّاق، تفکر منطقی، مهارتهای حل مسئله و حتی آشنایی اولیه با بعضی مفاهیم علوم مختلف است و این آموزشها در پایههای دوم، سوم و ششم از طریق بعضی بازیهای رایانهای به دانشآموزان منتقل میشود. به این ترتیب در این کلاس رایانه، صرفاً ابزار آموزش است، نه موضوع آموزش. در عین حال، دانشآموزان در خلال برنامههای آموزشی و کار با رایانه، با بعضی مهارتهای پایهای کار با رایانه (اجزای مختلف سختافزار رایانه، ورودیها و خروجیها، روشن و خاموش کردن، مفاهیم شناسه و رمز عبور، save و Load و …) آشنا میشوند.
اموزشهای عمومی (ICDL)
در بخشی از آموزشهای مربوط به پایههای هفتم تا یازدهم، دانشآموزان با مفاهیم عمومی و نرمافزارهای پرکاربرد رایانه آشنا میشوند. این آموزشها در حقیقت مهارتهایی عمومی در استفاده از رایانه را در اختیار ایشان قرار میدهد که برای فعّالیت در دنیای امروز ضروری به نظر میرسد.
این مهارتها که در قالب آموزشهای متداول مربوط به گواهینامه ICDL ارائه میافزارهای کاربردی Word و Excel و Powerpoint است. همچنین به عنوان جمعبندی این آموزشها، دانشآموزان با شرکت در آزمونهای رسمی ICDL، موفق به دریافت این گواهینامه بینالمللی میشوند.
آموزشهای تخصصی
سومین جزء از برنامه آموزش رایانه مؤسسه، ارائه آموزشهای تخصصی است که بخشی از آن در قالب کلاسهای رسمی و بخش دیگر در قالب کلاسهای فوقبرنامه ارائه میشود. از جمله این آموزشها، میتوان به آموزش زبان برنامهنویسی پایتون در پایههای هشتم و نهم، یا آموزش مقدماتی طراحی وب در پایه دهم اشاره نمود. علاوه بر این کلاسها که برای تمامی دانشآموزان برگزار میشود، کلاسهای متنوع دیگری برای استفاده دانشآموزان علاقهمند برگزار میشود که از جمله آنها میتوان به آموزش نرمافزارهای کاربردی گرافیکی، موشنگرافیک، فیلمسازی، رباتیک و برنامهنویسی پیشرفته اشاره کرد که عمدتاً در سالهای دبیرستان و متناسب با علایق دانشآموزان ارائه میشود.
گواهینامه ICDL
ICDL مخفف عبارت International Computer Driving Licence و به معنای «گواهینامهی بینالمللی کاربری کامپیوتر» است که به عنوان یک معیار بینالمللی در ارزشیابی مهارتهای کاربر در کار با کامپیوتر، در سراسر جهان شناخته شده و مدرکی معتبر و مهم و مورد تأیید دولتها، سازمانهای بینالمللی و بسیاری از مراکز دانشگاهی میباشد.
این استاندارد آموزشی توسط ۱۴۱ کشور دنیا به عنوان سواد دیجیتالی پذیرفته شده است و هم اکنون در سطح جهانی توسط بنیاد ICDL جهانی پشتیبانی میشود.
مؤسسه روزبه نیز با دریافت مجوز رسمی از این بنیاد، به برگزاری آزمونها و ارائه گواهینامههای مرتبط با این استاندارد بینالمللی میپردازد، این گواهینامه تصدیق مینماید که دارندهی آن دارای صلاحیت کامل در کار با کامپیوتر شخصی و برنامههای معمول آن بوده و از مفاهیم اساسی IT اطّلاع دارد.
مؤسسه فرهنگی روزبه با دریافت مجوز رسمی مربوط به آموزش و آزمون از بنیاد ICDL، در کنار برنامه درسی رسمی آموزش رایانه، اقدام به برگزاری آزمونهای ICDL و ارائه گواهینامه به دانشآموزان مینماید. دانشآموزان در هر نیمسال تحصیلی از مقطع دبیرستان در یکی از آزمونهای مهارتهای ICDL شرکت مینمایند و به این ترتیب میتوانند در پایان سال دهم موفق به دریافت کامل گواهینامه ICDL شوند.
شش مهارت ICDL که در این گواهینامه مورد ارزیابی قرار میگیرد عبارتند از: