کتابخانه
کتابخانه دوره اوّل دبستان، برخلاف معمول کتابخانهها، فضایی ساکت و آرام و صرفاً جایی برای امانت کتاب نیست. برنامههای متنوّع کتابخانه، حضور مستمر دانشآموزان در کتابخانه و تشویق ایشان به کتابخوانی را در پی داشته است و کتابخانه دبستان را به مکانی پر رفت و آمد و جذّاب برای دانشآموزان تبدیل کرده است و کتابخانه یکی از کانونهای مهمّ در فرآِیند آموزشی دانشآموزان محسوب میشود.
فعّالیتهای مرتبط با کتابخانه و کتابخوانی در دوره اوّل دبستان به سه دسته تقسیم میشود:
کلاس کتابخانه
همه دانشآموزان پایههای اوّل، دوم و پیشدبستانی یک زنگ در هفته «کلاس کتابخانه» دارند. در این کلاس که با محوریّت کتاب و کتابخوانی برگزار میشود، به فعّالیتهای مرتبط با کتاب و مهارتهای کلامی پرداخته میشود. شنیدن، گفتن، خواندن و نوشتن مهارتهایی اساسی است که در این کلاس به صورت هدفمند به آنها پرداخته میشود.
تقویّت مهارتهای کلامی
قصّهخوانی و قصّهگویی
تصویرسازی و ساخت کتاب
امانت کتاب
امانت کتاب یکی از وظایف اصلی کتابخانه است و در این میان تلاش میشود تا علاوه بر معرّفی و در دسترس قرار دادن کتابهای مفید و مناسب، برنامههای تشویقی متنوعّی به منظور سوق دادن دانشآموزان به سمت مطالعه کتابهای بیشتر و انس بیشتر با کتاب انجام میگردد. علاوه بر این تقویت فرهنگ امانتداری و حسّ مسئولیتپذیری از جمله اهداف برنامه امانت کتاب در کتابخانه دبستان است.
امانت دو جلد کتاب در هر هفته
برنامههای تشویقی برای کتابخوانان
معرّفی کتابهای مناسب برای دانشآموزان
برنامههای جانبی
علاوه بر فعّالیتهای فوق، در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی و ایجاد الگویی مناسب در این زمینه در زندگی دانشآموزان، برنامههای گوناگونی در دوره اوّل دبستان اجرا میشود. برگزاری مسابقه کتابخوانی در قالب مسابقات پرورشی، برپایی نمایشگاه کتاب و ایستگاه کتابخوانی و همچنین برنامههای معرّفی کتاب در قالبهای گوناگون از جمله این فعّالیتها میباشد.
مسابقات کتابخوانی
برگزاری نمایشگاه کتاب
معرفّی کتابهای مجموعهای